Rumeli Eğitim Vakfı Amaçları

a ) Konferanslar ve seminerler düzenleyerek Atatürk ilkelerine bağlı manevi ve milli değerlerine saygılı bir toplum oluşturulmasına katkıda bulunmak.
b ) Başta Rumeli kökenli ve şehit ailelerinin orta dereceli okullardan mezun olup üniversite veya yüksek okullarda okuma olanağından yoksun bulunan öğrencilerin her türlü eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için yardımda bulunmak veya burs vermek.
c ) Eğitim ve sporu bir bütün olarak değerlendiren vakıf, her türlü eğitim hizmetlerinin yanısıra spor faaliyetlerini desteklemek amacıyla Türk Sporunun ve Atatürk Milliyetçiliği ile dolu sporcu gençlerin yetişmeleri için maddi ve manevi yardımda bulunmak.
d ) Öncelikli olarak Rumeli kökenli muhtaç yaşlıların bakımı ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak üzere tesisler yapmak ve yaptırmak.
e ) İlgili bakanlıkların bilgi ve müsadeleriyle Rumeli’de Türkçe eğitim yapan okullara kitap, kırtasiye ve eğitimle ilgili araç gereçleri bağışlamak, gerektiğinde bu eğitim kurumlarındaki öğretmenlere ve öğrencilere maddi yardımda bulunmak, bu okullarda eğitim gören başarılı gençlerin ülkemizde öğrenim ve ihtisas yapmalarını sağlamak üzere burslar vermek.

KURUMSAL     REV    İLETİŞİM